Loona blogja

Ebben a blogban megpróbálok olyan gondolatokat leírni, amikre más környezetben talán nem lenne lehetőségem. Azt hiszem, hogy ez a nyilvános napló lesz az arany középút a befelé forduló gondolatok, és az emberekkel való kapcsolattartás közt.

Friss topikok

  • HunVezér: ezt megbezséltük :) közösen elhuzunk vidékra lesz 6gyerekünk és sok kecskénk meg tyukunk :D (2007.10.22. 22:42) sertésbőr zuhanysapka
  • Loona - silence hearer: nos... igen... lehet, hogy arra kellene, hogy késztessen. ellenben engem csak elkeserít az érzés, ... (2007.07.23. 11:42) csak csalódás - magamban
  • Loona - silence hearer: Igazad van, Aprilchaser, aki boldognak látszik, nem mindig az. Ezt a képet nekem nem kell bemutatn... (2007.07.02. 23:06) gondolatok létrája

Linkblog

HTML

gondolatok létrája

2007.06.29. 21:52 | Loona - silence hearer | 2 komment

Az Út, amit bejárunk az életben, valójában nem csak a tetteinkből áll.
Legalábbis... azt hiszem, hogy a valós személyiségünk, a gondolataink fejlődése is egy út. Egy olyan tananyag önmagunkról, a világról, amit soha nem fogunk tudni teljes egészében megtanulni.
Olyan ez, mint egy létra. A Gondolatok Létrája.
De talán ezek a létrák, amik bennünk vannak, nem felfelé vezetnek, hanem lefelé. Mélyre, a valós világ háta mögé, magunkba.
És a legtöbb ember csak a létra tetején táncol, az érdektelenségtől merészen. Nem tudja, nem akarja tudni, hogy mekkora mélység felett egyensúlyozik, bekötött szemmel.

Hiba van a valóságban.

Igyekszem lejjebb kerülni. Igyekszem mélyebbre jutni. És ezáltal mássá, talán jobbá válni egyszer.

A legkönnyebb út a lejjebb jutásra, ha eltörik a lábunk alatt a fok. Márpedig sokszor eltörik: fájdalom, csalódás által.
És akkor ott vagyunk, valahol máshol az ismeretlenben, ahol körül kell néznünk, ahol újra kell értelmeznünk minden fogalmat.
Miért olyan nehéz önmagunktól lejjebb lépni? Miért olyan könnyű felszínesnek, boldognak és gondtalannak lenni, nem foglalkozni a mélységgel, csak nevetve forogni, táncolni a létra tetjén?
A merészség és a tudatlanság nagy úr - kevesen esnek le a földig. De a legtöbben csak akkor eszmélnek rá a helyzetükre, ha beszakad alattuk egy-egy fok...

Hová vezet az Út? Hol van a létra legalja?

A céljaink elérése sokszor akkor tűnik a legtávolabbinak, amikor megtettük az első lépést. Mert ilyenkor érezzük igazán, hogy ezért az egyetlen apró lépésért is mennyit kellett küzdenünk, és hogy mennyit kell még azon a hosszú úton, ami a végtelenségbe nyúlik előttünk...

a francba...

A bejegyzés trackback címe:

https://loona-silence-hearer.blog.hu/api/trackback/id/tr85108704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aprilchaser · http://aprilchaser.freeblog.hu 2007.06.30. 01:08:24

könnyű boldognak és gondtalannak lenni, írod? inkább ezeket színlelni könnyű. de aki boldognak tűnik, nem minden esetben az is.

Loona - silence hearer 2007.07.02. 23:06:25

Igazad van, Aprilchaser, aki boldognak látszik, nem mindig az. Ezt a képet nekem nem kell bemutatni. :D Viszont úgy gondolom, hogy a boldogság mindenképpen könnyebb, mint a gondolkodás. A valódi boldogság is, az őszinte - ezt nem kell magyarázni, miért.
És a megjátszott is. Hiszen mennyivel könnyebb a problémákat a mélyre dobni, a felszínről elsöpörni, és átnézni felettük, mint szembenézni velük. Mennyivel könnyebb felszínes témákon nevetgélni, mint a szavak mögé látva átgondolni a rejtett igazságot...
Viszont hiába könnyű ez, a végén úgyis muszáj lesz szembenéznünk a bajokkal.
Könnyű menekülni.
De nem érdemes.
süti beállítások módosítása